سرتا پا ضرر(2)


 

نويسنده: سمانه عسکري




 
غنا در واقع همان آواز لهوي است که از کلام و آهنگ تشکيل شده است که گاه کلام، باطل است و گاه آهنگ و گاهي هر دو. در شماره قبل، احاديثي از ائمه اطهار و پيامبر عظيم الشأن اسلام را در مورد موسيقي ارائه کرديم که در اين شماره نيز مي توانيد احاديث تکان دهنده ديگري را در وصف موسيقي و غنا مطالعه کنيد...
* پيامبر اکرم(ص) مي فرمايند: ابليس اولين کسي بود که مرتکب غنا شد.
* امام صادق (ع) مي فرمايند: خانه اي که در آن غنا خوانده مي شود از مصيبت و اندوه در امان نيست.
* امام صادق (ع) مي فرمايند: خانه اي که در آن غنا باشد، دعا در آن به اجابت نمي رسد و فرشتگان وارد آن نمي شوند.
* امام حسين (ع) مي فرمايند: غنا، آشيانه مرغ نفاق است.
* پيامبر اکرم (ع) فرمودند: غنا، کاري است که انسان را به زنا مي کشاند.
* پيامبر اکرم(ص) مي فرمايند: از غنا دوري کنيد؛ زيرا غنا حيا را از بين برده و سبب افزايش غريزه جنسي مي شود، مردانگي را نابود کرده و هر کاري که شراب مي کند، غنا نيز انجام مي دهد.
* امام حسين (ع) فرمودند: زماني که در خانه اي چهل روز موسيقي باشد و مردان و زنان در آن مجلس باشند، شيطان، تمام اعضاي بدن صاحب مجلس را لمس مي کند، سپس نفسي شيطاني در او مي دمد و صاحب خانه غيرت را از دست مي دهد.
 
* امام صادق (ع) فرمودند: پروردگار متعال به اهل مجلس غنا نظر (رحمتش را) نمي افکند.
* امام محمد باقر (ع) فرمودند: کسي که به صدا و نواي گوينده اي گوش دهد، گويا او را عبادت کرده و اگر نوا و صدا، شيطاني يا با ابزار شيطاني باشد، مانند اين است که شيطان را عبادت کرده است.
* حضرت علي (ع) فرمودند: کثرت گوش کردن غنا باعث فقر مي شود.
* پيامبر اکرم(ص) به حضرت علي (ع) سفارش مي کردند: که اي علي، يکي از سه چيز که قساوت قلب مي آورد، گوش کردن به آواز خواني است.
* پيامبر اکرم(ص) فرمودند: پنج دسته از مردمند که در روز قيامت نظر رحمت به جانب آن ها افکنده نمي شود (آنان از رحمت خداوند محروم خواهند ماند). از جمله آن ها خواننده غنا مي باشد.
* حضرت علي (ع) خطاب به مرد نوازنده اي فرمودند: آيا مي داني موقع نواختن غنا، ساز چه سخني با تو دارد؟ آن گاه که ساز نواخته مي شود، زبان حال او چنين است: به زودي پشيمان مي شوي اي صاحب من! به زودي پشيمان مي شوي اين صاحب من! به زودي وارد جهنم خواهي شد اين نوازنده من!
* شخصي از امام صادق(ع) سئوال کرد که آيا در بهشت، غنا است؟ حضرت فرمودند: « به راستي در بهشت، درختي است که خداوند متعال، بادهاي بهشتي را به وزيدن آن ها فرمان مي دهد. پس آن بادها مي وزند و آن درخت، آوازهاي دل ربايي مي پراکند که هرگز خلايق مانند آن آوازه ها در خوبي و دلربايي نشنيده اند. » اين پاداش کسي است که در دنيا از خوف خداي متعال، گوش فرا دادن به غنا را ترک کند. هر کس از غنا اجتناب و دوري نگزيند، هرگز آن آواز دل ربا را نخواهد شنيد.
منبع:نشريه ديدار آشنا شماره 121